Crowdfunding & Keuzes: zoveel platforms!

Hoe meer platforms er op de Nederlandse markt komen, hoe lastiger het is een goede keuze te maken. Vooral voor de crowdfunder -degene die geld nodig heeft. Elk platform heeft namelijk zijn eigen regels, voorwaarden, doelgroep en mogelijkheden. En niet elk platform is even succesvol in wat ze doet.
Lees verder

Rabobank hoofdsponsor van Crowdfunding Day!

crowdfunding day

De organisatie van Crowdfunding Day is verheugd te mogen delen dat Rabobank vandaag voor het hoofdsponsorschap van Crowdfunding Day heeft getekend. Rabobank zet hiermee in op het creëren van verbindingen tussen bancaire financiering en crowdfunding. De Rabobank heeft een groot vertrouwen in de mogelijkheden van crowdfunding en dat is volgens Paul Dirken, directeur bedrijven Rabobank, niet verwonderlijk.
Lees verder

Crowdfunding & Keuzes: zoveel platforms!

Crowdfunding crossroads

Hoe meer platforms er op de Nederlandse markt komen, hoe lastiger het is een goede keuze te maken. Elk platform heeft namelijk zijn eigen regels, voorwaarden, doelgroep en mogelijkheden. Met andere woorden; jouw project met als doel gefund te worden heeft niet overal evenveel kans van slagen en de kans op default is bij het ene platform groter dan bij het andere platform.
Lees verder

Crowdfunding & Horeca: a dream come true!

Als het woord “gezellig” in je eigen taal dagelijks zo vaak gebruikt wordt en in zo weinig andere talen voorkomt, dan kan het niet anders dan dat horeca een belangrijke rol speelt in onze Hollandsche cultuur. Zowel in de privésfeer als bij het zaken doen. Genoeg reden dus om deze sector eens onder de crowdfunding loep te nemen! Lees verder

Crowdfunding bij fusies en overnames: in gesprek met Frank van Ee, directeur Alfa Fusies en Overnames

“De banken zijn meestal niet bereid om overnametransacties volledig te financieren. En crowdfunding zou wel eens een deel van de oplossing kunnen zijn”, dat is wat Frank van Ee, directeur Alfa Fusies en Overnames, dacht toen hij jaren geleden voor het eerst over crowdfunding las en nog bijna niemand erover gehoord had. Was het zijn bancaire achtergrond, was het zijn passie voor .. Lees verder