Van probleembedrijf naar groeidiamant

Stel, je hebt een succesvol bedrijf opgebouwd op basis van een fiscale regeling. Als die wordt afgeschaft, heb je een serieus probleem. Dat overkwam Bob Dijksma, directeur/eigenaar van NFP Groep. In plaats van bij de pakken neer te zitten, verlegde hij zijn koers. Met de Groeiversneller van Port4Growth gaat hij zelfs voluit voor groei. Dijksma over wat groei voor hem betekent.

Van probleembedrijf naar groeidiamand

 

Verandering

‘Ik ga met mijn bedrijf door een fundamenteel veranderingsproces heen. Ik ben jarenlang marktleider geweest op het gebied van de ‘fiets van de zaak-regeling.’ Die regeling is onlangs afgeschaft en vervangen door de Werkkostenregeling die alle secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel regelt, van bedrijfsfitness tot telefoon van de zaak. Binnen die regeling mag je als werkgever 1,2% van de fiscale loonsom uitgeven aan allerlei arbeidsvoorwaarden. De verwachting was dat de verschillende onderdelen onderling zouden gaan concurreren en dat de fiets het kind van de rekening zou worden. Dat vroeg om een andere aanpak. Ik dacht: als wij nu het hele potje gaan beheren, zitten we altijd aan de goede kant. Dat resulteerde in FiscFree®: wij ontzorgen werkgevers voor het hele pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel (de zogenaamde extraatjes via de baas), en zorgen bovendien dat ze niet boven de drempel van 1,2% uitkomen, zodat ze geen boete krijgen. Die aanpak werkt. Wat in eerste instantie een bedreiging leek, is nu veranderd in een kans.’

Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *