Heb jij al een Kitchen Cabinet?

Een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht verbinden we toch eerder aan grote organisaties dan aan een start-up. Begrijpelijk, maar jammer. Want hoe goed zou het niet zijn als je een start-up of groeibedrijf juist in die fase zou kunnen ondersteunen door mannen en vrouwen met aanvullende expertise?! Uit onderzoek weten we dat bedrijven die zich vroegtijdig laten omringen door ervaren mensen een veel grotere kans op blijvend succes hebben dan bedrijven die dat niet doen. Als NCD gaan we daar samen met partners iets aan doen: we introduceren het Kitchen Cabinet.

Kitchen Cabinet

 

Schrik van de Commissaris

Als je startende of groeiende bedrijven vraagt waarom ze geen Raad van Commissarissen hebben wordt al snel duidelijk dat ze DAAR geen behoefte aan hebben. Met ‘DAAR’ doelend op formele regels, pottenkijkers en zakkenvullers. Schrik van de Commissaris dus. Ten onrechte, want Toezicht, of liever MEERzicht kan vele vormen hebben. Met het bereiken van gezamenlijk succes als basis.

Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *