Premier Rutte prijst innovatiekracht en lef Arion

Premier Rutte heeft woensdag 8 april Arion bezocht. Om even voor 3 kwam hij aan en werd ontvangen door CEO en oprichter van Arion Erik Joosten en CFO Carl Joosten. Als eerste spraken de premier en de directie van Arion over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en het belang van innovatie hierin. Vooral de eenvoud van de door Arion ontwikkelde producten verraste de premier.

Na dit informele samenzijn werd de Swash fabriek bezocht. Rutte loofde Arion voor het getoonde lef om een dergelijke fabriek vanuit het niets op te richten. Vervolgens werd er nog ingegaan op de geplande nieuwbouw van Arion op de grens van Nederland en Duitsland.

Tot slot, ondertekenden premier Rutte, Gouverneur Bovens en Erik Joosten een Declaration of Optimism om aan te tonen optimisme de basis is van groei, innovatie, samenwerking en het verleggen van grenzen.

Bij het vertrek werden de premier, de Gouverneur en hun gevolg onder applaus uitgezwaaid door een groot deel van het Arion team en stapte de volgende generatie nog even in de bus bij de premier.

Arion en Rutte

Over Arion
Arion is een innovatief bedrijf dat sinds 20 jaar in meer dan 40 landen wereldwijd actief is op de markt voor hulpmiddelen voor de gezondheidszorg. Het internationale bedrijf heeft vestigingen in Nederland, VS, België, Duitsland, Denemarken, Spanje en zal binnenkort nog meer kantoren in Europa gaan openen. Het bedrijf, in 1994 opgericht door de uit Maastricht afkomstige Erik Joosten, speelt in op de toenemende vergrijzing in de zorgsector en ontwikkelde vernieuwende producten voor de gezondheidszorg zoals aan- en uittrekhulpen voor steunkousen en producten waarmee je zonder water een patiënt kunt wassen (Swash). In 2009 heeft de directie besloten alléén op eigen producten te focussen en alle handelsproducten vaarwel te zeggen. Arion is met Swash nu al marktleider in Nederland, Spanje en Denemarken en hard op weg deze positie in Duitsland en België te veroveren. De markt voor wassen-zonder-water in Nederland en Europa heeft een enorm groeipotentieel.

Erik Joosten, oprichter Arion: “Een geweldige dag en een mooie erkenning voor de stappen die Arion al heeft gezet en nog zal gaan zetten. De premier was oprecht geïnteresseerd en Arion bewijst hiermee weer eens dat we voorop lopen op het gebied van innovatie en internationalisatie. Een bewijs dat de provincie Limburg heel wat te bieden heeft zoals de premier ook duidelijk liet blijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *