Masterclass ‘groei versnellen kun je leren’

Veel enthousiaste ondernemers namen afgelopen maandag 10 juni deel aan de masterclass ‘groei versnellen kun je leren’ van programma Groeiversneller tijdens het tiende High Growth Forum. Groeibegeleider Hans de Waard sparde met enthousiaste ondernemers over het belang van innovatie, communicatie en het visualiseren van je toekomst.

 

Klik hier voor de informatiesheets uit de masterclass 

‘Groei overkomt je niet, dat organiseer je’

Het thema ‘ondernemers in beweging’ stond centraal tijdens het tiende High Growth Forum, en dat uitte zich bij de start al door het spontane optreden van Frank Bakker, van Contronics Engineering BV. Hij won onlangs The Infosys Business of the Year Award (€0-25m) en is tevens deelnemer aan programma Groeiversneller. Tijdens het openingswoord van Joop de Jong, directeur van Port4Growth, nam Frank Bakker onverwacht het woord en vertelde de aanwezigen vol trots over zijn succes tot nu toe, en hoe het programma daaraan had bijgedragen.

Leren van elkaar

Volgens begeleider Hans de Waard maakt dat juist programma Groeiversneller zo waardevol voor ondernemers. ‘In het programma gaan wij uit van het leren van elkaar. Je spart met mede-ondernemers die dezelfde ervaringen hebben als jij, ook al zit je totaal niet in hetzelfde werkveld. Groeien doe je namelijk niet alleen.’ Tijdens de masterclass benadrukt Hans de Waard dat het vooral gaat om communicatie, en dat de visualisatie van je toekomst erg belangrijk is. De Waard: ‘wat is jouw droom, hoe zie jij je bedrijf in de toekomst? En kun je die droom naar de realiteit trekken? Pas als je daarover nadenkt en dat gaat opschrijven, wordt het werkelijkheid’. Dit wordt door diverse deelnemers tijdens de masterclass beaamd.

Bepaal je groeistrategie

In de masterclass wordt verder gesproken over de valkuil van een te algemeen business model, en over de eigen groeistrategie. Hans de Waard: ‘in programma Groeiversneller gaan we er van uit dat je als ondernemer zelf wilt leren, en wilt groeien. Jij bepaalt zelf de regie van je geambieerde groei. Groei overkomt je niet, dat organiseer je’. De deelnemers kunnen hierna zelf nog even aan de slag met het beknopt invullen van een business model waar vooral aandacht wordt geschonken aan het klantsegment en de waarde proposities. Dit model wordt hierna kort besproken met de tot dan toe onbekende buurman. De reacties op het delen van de eigen informatie werkt verhelderend: ‘het out-of-the-box denken wat betreft mijn eigen bedrijf is eng’, reageert een dame, ‘maar als het gaat om het bedrijf van de buurman, vind ik dat een stuk makkelijker’.

Enthousiast geworden over programma Groeiversneller? Neem contact met ons op via info@programmagroeiversneller.nl of bel 030 – 6866 384.

Klik hier voor de informatiesheets uit de masterclass 

Reacties zijn gesloten.